Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Curiositats Muladis

Correu electrònic Imprimeix
Els Muladís tenim algunes curiositats que, com passa a totes les filaes, ens dónen una personalitat diferent dins el marc general de la Festa. Algunes d´elles són:

 -Vermut dels dijous. Seguint una tradició molt vella de les filaes de Cocentaina, obrim la majoria dels dijous per la nit, per fer-se el vermut i així “trencar” la setmana.
 
- Segona Diana. Possiblement siga l´acte que millor ens defineix. Un acte on cada any participem pràcticament tota la filà, presentant fins a 4 esquadres a la plaça de la Vila.
 
- Paelleta a l´alba. Com mana la tradició, i abans de començar l´acte de l´Alardo, ens fem una bona paelleta a la filà al voltant de les 5 del matí.
 
- Muladís arreu del món. Des que en 1995 Juan Enrique Esteve es va fer una foto vestit de bort a l´estàtua de la Llibertat de Nova York, molts membres hem seguit el seu camí. Les piràmides d´Egipte, el Colosseu de Roma, la torre Eiffel de París, les gòndoles de Venècia o la Gran Muralla Xina, entre d´altres, són un bon exemple.
 
- Sopar de germanor. Quan arriba febrer realitzen un sopar de germanor a la Filà per tal de començar a fer ambient de Festa i així passar millor el dur hivern.
 
- Sainet fester. Junt amb la filà Cavallets de Cocentaina, hem iniciat el que esperem siga un camí on s´apunten més filaes: la representació de sainets festers contestans. En 2010 vam estrenar el sainet “Mare vull eixir a festes”, amb gran èxit d´acceptació pel públic assistent. De segur que no serà l´últim.
 
- Activitats esportives. Són moltes i deverses. Era tradició fer un partidet de futbet entre solters i casats el dia de l´esmorzar de Fira. Ara la filà participa al torneg de futbet sala de les filaes, obtenint el subcampionat en 2011. Cal destacar també el títol de subcampió i campió absolut de bàsket en les 24H esportives de 2009 i 2010, respectivament. A banda, també fem excursions a la serra.
 
- Retreta. Des de sempre aquest acte l´hem viscut de forma molt entusiasta. Participem fent numerets, alguns d´ells molt recordats com el “Cuc” (1995), els “autos de la Fira” (2000) o el “soterrament de Pajarera” (2002).
 
- Sopar de germanor al paratge  Sant Cristòfor. La segona o tercera setmana de setembre, una vegada han finalitzat les vacances, ens juntem a les tauletes de S. Cristòfor i sopem tots junts. La Junta de la Filà  aprofita per otorgar 4 distincions a aquells membres de la filà que hagen “destacat” en les passades festes. 
 
Se encuentra en: Inicio Filà Muladíes Curiosidades Muladíes