Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Visita a les Filaes Gentils i Guardia Jalifiana

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina va culminar dissabte passat les visites a les Filaes de càrrec d'aquest any i ho va fer acudint a les seus de les formacions Gentils i Guàrdia Jalifiana 'Sahoríns'. L'entitat, que des de fa un any presideix Hipòlit Borràs, va retre un petit homenatge a les dues filaes per haver exercit les capitanies dels bàndols de la creu i la mitja lluna durant la trilogia festera en honor a Sant Hipòlit Màrtir del passat mes d'agost.

La primera parada d'aquesta singular visita fou a la seu de la Filà Gentils, situada al carrer Ben- Kanis número 4, i en la mateixa se li va fer entrega d'un quadre en record d'aquest càrrec a Sergio Moncho Moya, capità cristià d'aquest any. Després de compartir un breu aperitiu, els components de la Junta de Festes es van desplaçar fins al local social de la Filà Guàrdia Jalifiana 'Sahorins', situat al carrer Ben Alsagui número 1, per fer entrega també d'aquest detall al capità moro de les passades festes, Jaime Pérez Cardona. La jornada va finalitzar amb un dinar de germanor a l'esmentada seu d'aquesta última Filà.

Després de les visites a les filaes de càrrec, el calendari fester de Cocentaina del 2017 entra en la seua recta final i conclourà en la nit del pròxim 7 de desembre amb la celebració de la tradicional 'Olleta de la Puríssima' a les seus de cadascuna de les filaes contestanes.

 

 

Darrera actualització ( dimecres, 3 de gener de 2018 11:36 )  
Se encuentra en: Inicio Noticias Visita a les Filaes Gentils i Guardia Jalifiana