Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Cocentaina celebra la tradicional 'Olleta de la Puríssima'

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els festers de les setze filaes de Cocentaina celebraran en la nit d'aquest dijous 7 de desembre la tradicional 'Olleta de la Puríssima' que servirà per posar el punt i final al calendari fester del present any 2017. L'acte està molt arrelat a l'àmbit de les Festes de Moros i Cristians de la nostra població i el seu origen es remunta en el temps encara que alguns historiadors, el vinculen a quan els festers aprofitaven antany la vespra del dia festiu de la Immaculada Concepció per tornar a reunir-se després de la trilogia del mes d'agost.

L´ 'Olleta de la Puríssima' es celebra amb caràcter intern a les seus de cadascuna de les filaes, sense eixir a desfilar posteriorment en 'Voltetes', i consisteix en un sopar de germanor en el qual no falta el típic plat de olleta contestana. A més la música festera amenitza la vetllada ja que es desplacen fins a Cocentaina les bandes que solen acompanyar en festes a les diferents formacions mores i cristianes. La jornada suposa també un punt de trobada entre tots els festers ja que molts contestans que resideixen fora tornen fins al poble per gaudir d'aquest acte aprofitant el pont festiu de la Immaculada. Indicar també que l 'Olleta de la Puríssima' s'estén a tota Cocentaina ja que són moltes les famílies o el grups d'amics que cuinen a casa aquest plat tan típic per a sopar durant la nit del dia 7 de desembre "el més important és mantenir viva aquesta tradició tan nostra i sobre tot que els festers gaudeixin d'aquest dia tan especial que amb tanta il·lusió esperem molts per tornar a retrobar-nos en la filà", explica el president de la Federació Junta de Festes, Hipòlit Borràs Martínez.

Indicar que després de l 'Olleta de la Puríssima' el proper diumenge 10 de desembre es celebrarà a la parròquia de Santa Maria a partir de les set i mitja de la vesprada la missa mensual en honor al patró, Sant Hipòlit Màrtir, que en aquesta ocasió serà a intenció dels festers difunts de les filaes Bequeteros i Contrabandistes.

 

Darrera actualització ( dimecres, 3 de gener de 2018 11:37 )  
Se encuentra en: Inicio Noticias Cocentaina celebra la tradicional 'Olleta de la Puríssima'