Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Presentats els Càrrecs Festers del 2018

Correu electrònic Imprimeix PDF
El Pati d' Armes del Palau Comtal de Cocentaina va acollir el passat dissabte 7 de juliol la Presentació dels Càrrecs Festers del 2018, una gala que va estar conduïda pel periodista i locutor de la Cadena Cope d' Alcoi Gabriel Pascual Borràs.  
 
L'acte va començar amb la intervenció del President de la Junta de Festes, Hipòlit Borràs, a través d' un parlament en el qual va expressar el seu agraïment als Càrrecs del 2017 i els millors desitjos per als Capitans i Abanderats del 2018. També va avançar alguns dels projectes que vol fer realitat l´entitat de cara als pròxims mesos com el Certamen d' Interpretació de Música Festera o l' edició d' un llibre sobre la història de les Festes de Moros i Cristians contestanes.  
 
La vetllada va seguir amb el descobriment del cartell anunciador de les Festes, una tasca que ha assumit aquest any l' artista local Pau Sellés i Alòs. L'obra destaca per representar els elements de la creu i la mitja lluna sobre un fons blanc al mateix temps que fa referència al paper important que desenvolupa la dona en les Festes de Cocentaina "la creu i la mitja lluna s' intercalen per a formar el símbol de Venus. Amb Açò vull deixar patent la plena integració de la dona en els Moros i Cristians de Cocentaina aixi com fer visible la lluita feminista cap a la igualtat de gènere i el rebuig a qualsevol tipus de masclisme que, igual que la societat, arrossega la Festa', va destacar l' autor. 
 
Seguidament es va anunciar oficialment que Ramón García i Soler serà el director de l' Himne de Festes el pròxim 10 d' agost en la Plaça del Pla davant els murs del Palau Comtal. El músic i compositor d' Adzeneta d' Albaida no va poder estar en l' acte per assumptes professionals i per aquest motiu es va llegir una carta en la qual va expressar el seu agraïment a la Junta de Festes per haver pensat en ell de cara a portar endavant aquesta tasca. Un dels moments culminants de la nit fou la Presentació dels Càrrecs, una responsabilitat que assumeixen enguany Miguel Blasco Priego (Capità Cristià de la Filà Cavallers de Llúria), Francisco Nadal Barrachina Cantó (Abanderat Cristià de la Filà Maseros), Santiago Prats Castelló (Capità Moro de la Filà Kabilenyos) i Rafael Agulló Insa (Abanderat Moro de la Filà Muladís). Tots ells van rebre un detall de mans del President de la Junta de Festes en record d' aquest acte. 

 

En la recta final d' aquesta vetllada va arribar el torn d' escoltar les paraules del Mantenidor de l'acte. En aquesta ocasió es va encarregar d' aquesta tasca el rector del Salvador i un dels Assessors Religiosos de la Junta de Festes, Mossén Ramón Micó Colomer. En el seu discurs, que va destacar per l' emotivitat, va tindre paraules de felicitació per als quatre càrrecs i també va elogiar la música festera de la Vila Comtal, els diferents actes de la trilogía i la figura del patró. Les seues paraules, que foren rebudes amb una gran ovació en el Pati del Palau i que inclús provocaren que el públic es posara en peu al final, van fer també referència a la citada parròquia del Salvador de la que Mossén Ramón Micó Colomer és titular des de l' any 2008. 
 
La Presentació de Càrrecs va acabar amb les paraules de l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa Olcina, i amb la interpretació de l' Himne de Festes; una peça que fou cantada per tots els assistents. 
Darrera actualització ( diumenge, 22 de juliol de 2018 11:25 )  
Se encuentra en: Inicio Noticias Presentats els Càrrecs Festers del 2018