Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Reconeixement a Maseros i Muladís pel càrrec d'Abanderat

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina va visitar el passat dissabte 17 de novembre a les filaes Maseros i Muladís per a fer-los entrega d'un detall commemoratiu pel càrrec d'Abanderat que van portar endavant en la darrera trilogia festera en honor a Sant Hipòlit Màrtir. 

La primera parada va tindre lloc en la seu de la filà Maseros, ubicada al carrer Colom número 2 de la Vila Comtal, i en aquest cas se li va obsequiar a Francisco Nadal Barrachina Cantó (Abanderat Cristià 2018) amb un quadre en el que s' agraïa la seua implicació a l´hora de portar endavant aquest càrrec.Van estar també presents en aquest instant diversos components de la formació festera i el seu Cap de Filà; Javier Sanz. Seguidament es va repetir el ritual en la Filà Muladís i en aquest cas el detalle el va rebre Rafael Agulló Insa (Abanderat Moro 2018) rodejat de nombrosos companys i el Cap de Filà; Franjo Maíquez. L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, i diferents integrants de la Junta de Festes van participar també en aquesta visita a les filaes de càrrec que es realitza sempre uns mesos després d'haver finalitzat la trilogia en honor al patró contestà; Sant Hipòlit.

Indicar que el pròxim dissabte es repetirà el mateix ritual amb una visita a Cavallers de Llúria i Kabilenyos, filaes que van ostentar en agost les capitanies dels bàndols de la creu i de la mitja lluna.  

 

 

Darrera actualització ( dilluns, 10 de desembre de 2018 17:19 )  
Se encuentra en: Inicio Noticias Reconeixement a Maseros i Muladís pel càrrec d'Abanderat