Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

La Publicació va retre homenatge a la Mareta en el anunci de la Festa del 2019

Correu electrònic Imprimeix PDF
La Publicació va anunciar el passat dissabte 29 de juny l'arribada de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina en una jornada marcada per la forta calor i les altes temperatures. L'acte va donar inici a les set de la vesprada a la Plaça de la Vila amb el rés de l'Àngelus i l'autorització simbòlica de l'alcaldessa, Mireia Estepa, al President de la Junta de Festes, Hipòlit Borràs; perquè l'entitat festera puga assumir l'organització dels festejos que la Vila Comtal celebrarà en honor a Sant Hipòlit Màrtir entre el 9 i el 12 del pròxim mes d'agost. Seguidament va sonar l'Himne de Festes i tot el protagonisme va recaure en els Publicadores Adults dels bàndols de la creu i de la mitja lluna guiats en aquesta ocasió per Milagro Barrachina Agulló (Filà Contestanso) i Paco Pascual Soler (Filà Berebers 'Els Borts') com a formadors. Cal indicar que l'Ateneu Musical amb 'El Berebere' de Gustavo Pascual Falcó i la Unió Musical Contestana amb 'Bohemios del 29' de José Pérez Vilaplana van acompanyar, respectivament, a les esquadres amb els representants de les 16 filaes contestanes. Finalment van efectuar "la arrancà" els Publicadores Infantils amb la Unió Musical de Llutxent al ritme del pasdoble 'Paquito El Chocolatero' de Gustavo Pascual Falcó i mentre Olimpia Cerdà (Filà Contestanos) així com Paco Pascual (Filà Berebers 'Els Borts'); exercien com a formadors en ser aquestes dues formacions les que ostenten el 2019 els càrrecs de capitania cristiana i mora; respectivament.

 
 
 
Recordar que La Publicació d'enguany va retre un sentit homenatge a la Mare de Déu del Miracle en ocasió del V Centenari del miracle de la Mareta. Per aquest motiu les esquadres dels Publicadores Adults van girar al Monestir de les Clarisses, on es venera la imatge, al seu pas per la Plaça del Pla mentre voltejaven sense parar les campanes del temple al mim temps que els Infantils van entrar dins de l'església a visitar la Mare de Déu per fer-li una ofrena floral després d'haver fet la mateixa cerimònia al Monument a Sant Hipòlit Màrtir ubicat a la Plaça Alcalde Reig.
 
 
 
La jornada va acabar amb la desfilada conjunta dels Publicadores Adults i Infantils pel Passeig del Comtat així com les primeres 'Voltetes' del cicle fester que van arrencar a les onze de la nit i es van allargar fins ben entrada la matinada. 
Darrera actualització ( diumenge, 14 de juliol de 2019 10:03 )  
Se encuentra en: Inicio Noticias La Publicació va retre homenatge a la Mareta en el anunci de la Festa del 2019