Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
Correu electrònic Imprimeix PDF

Justo Sansalvador Cortés (1900-1980)

 
Va néixer a Cocentaina el 29 de setembre de 1900. Va iniciar la seva formació musical al seu poble natal i la va continuar a Barcelona, ​​a l'escola municipal de música (1917-1924) ia l'escola normal de mestres (1918-1922). Va tornar a Cocentaina (1924) a on realitza, juntament amb els seus germans Joaquín i Miguel, un estudi sobre el folklore musical de Cocentaina i el seu Comtat (treball que està recollit en el volum III, pàgines 9-87m de l'obra del cançoner popular de Catalunya. Barcelona. Fundació Concepció Rabell i Cibils. Vda. Romaguera 1929).
L'any 1925, a Madrid, supera les dures oposicions per a directors de músiques militars. Durant el seu pas per l'exèrcit ha dirigit les músiques dels Regiments d'infanteria de: Burgos 56 (Lleó, 1925-1950); Ceriñola 42 (Tetuan, 1951-1952); Galícia 19 (Jaca, 1955); Extremadura 15 (Algesires, 1955-1960).
Durant els seus 27 anys de vida professional a Algesires, participo no solament en els habituals esdeveniments d'índole militar, sinó també en esdeveniments d'índole civil: curses de braus, processons de Setmana Santa, cavalcades de Fira i Reis Mags, vespres del dia de Tots Sants a la plaça de proveïments lngeniero Torroja, etc. El seu tracte amable, senzill i respectuós, va fer d'ell un home estimat per totes les persones que el van conèixer. A Algesires es cas amb Sra. Eduarda Pine Natera i del seu matrimoni van néixer sis fills: Miracle, Just, Eduard, Anna, Júlia i Juani. Va viure a Algesires fins a la seva mort (20 setembre de 1980).
Els ajuntaments de Cocentaina, el seu poble natal, i el d'Algesires, la seva ciutat d'adopció, van acordar, en els anys 1977 i 1980 respectivament, el denominar amb el nom de Just Sansalvador a un nou carrer.
 

Catàleg d´obres:

- EL MONTCABRER (Pasdoble)
- VICENTE BARRERA (Pasdoble)
- L' AL-BEURATGE (Pasdoble)
- BASSA DELS PEIXOS (Pasdoble)
- NI PINTAO (Pasdoble)
- MULEY ROJO (Pasdoble)
- FERIA DE ALGECIRAS (Pasdoble)
- MOLINILLALGECIRAS (Pasdoble)
- LOS ESPECIALES (Pasdoble)
- EXTREMADURA 15 (Marxa Militar)
- THE BANDMASTER (M. de Concert)
- SANT CRISTÒFOL (Pasdoble)
- CAMINO DE LA ETERNIDAD (Marxa Fúnebre)
- CAMI DEL CALVARI (Marxa Fúnebre)
- BURGOS (Pasdoble)
- JOSSACH (Pasdoble)
- BERNESGA (Pasdoble)
- LA MOZA DE LA VERBENA (Pasdoble)
- EL PLA DE LA FONT (Pasdoble)
- ALACANT (Pasdoble)
- LLOPS (Pasdoble)
- ENCK - JUHANENES (Marxa Oriental)
- BENALACANT JOSSACH (Marxa Mora) 

 

 
Se encuentra en: Inicio