Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

News

II Concurs Herbero de Cocentaina

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina ha convocat la segona edició del Concurs d'Herbero que se celebrarà els dies 18 i 19 de desembre. Punxant sobre el cartell pots consultar les bases 

 

Darrera actualització ( divendres, 20 de novembre de 2020 20:11 )
 

Presentat el II Certamen d'Interpretació de Música Festera 'Vila de Cocentaina'

Correu electrònic Imprimeix PDF
La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina ha presentat el II Certamen d'Interpretació de Música Festera que s'ha previst per a l'1 de maig de 2021 atenent sempre a l'evolució de la crisi sanitària del Coronavirus. Les bases i tota la informació es poden consultar en fer clic a la imatge del cartell anunciador
 
Darrera actualització ( divendres, 16 d'octubre de 2020 20:40 )
 

Actes amb motiu de l'Elecció i Proclamació de Sant Hipòlit

Correu electrònic Imprimeix PDF
La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina ha preparat diversos actes religiosos en honor a Sant Hipòlit Màrtir amb motiu del 420 aniversari de la seua elecció i proclamació com a patró del nostre poble. Es mateixos tindran lloc a porta tancada a l'església de Santa Maria a causa de l'alerta sanitària decretada per la crisis del Coronavirus. 
 
 

Batalla final entre Moros i Cristians per a acomiadar la trilogia

Correu electrònic Imprimeix PDF
Les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina van arribar a la Seua fidel dilluns 12 d'agost amb el dia de l'Alardo, una jornada que va començar a l'alba amb les tradicionals Guerrilles a les faldes de la Serra de Mariola. A les 11 del matí l'Estafeta Moro va demanar la rendició de la Vila Comtal al Capità Cristià i després de ser rebutjat va emprendre una veloç carrera per advertir als seus que havia arribat l'hora de conquerir aquestes fèrtils terres del Comtat. Aixi ho va expressar l'Ambaixador Moro durante l'Ambaixada, paper declamat per Rubén Vilanova Domínguez, i un parlament que va finalitzar sense cap tipus d'acord. Aquesta manca de consens va portar als àrabs a incendiar les muralles contestanes abans de la cruenta batalla d'arcabusseria que va finalitzar amb victòria de les tropes mores, una conquesta materialitzada amb la hissada de la bandera de la mitja lluna a la part alta del castell situat a la cèntrica Plaça del Pla. A migdia, al solar situat a la Ronda Sud a l'esquena del Col·legi Sant Joan Bosco, les Filaes Bequeteros i Cavalleria Ministerial van protagonitzar la humorística 'Ambaixada de les Tomaques' en lla qual la munició emprada van ser a les tomaques madures de les hortes contestanes. Ja a la vesprada els cristians van tornar disposats a conquerir Cocentaina i després de la fallida Estafeta; l'Ambaixador Cristià, David Pascual Bonet, va instar els moros a rendir-se i a lliurar la fortalesa. Tampoc hi va haver acord i les paraules van donar pas a les armes, un combat d'arcabusseria que és va resoldre amb la lluita cos a cos entre a els Càrrecs del 2019 i que va finalitzar amb la victòria de les tropes de la creu. En silenciar-se a els arcabussos és va produïr l'acte d'Acció de Gràcies a Sant Hipòlit Màrtir i a la Verge del Miracle al Monestir de les Clarisses al mateix temps que és va efectuar el traspàs de càrrecs. Aquests seran assumits en 2020 per les Filaes Contrabandistes (Capità Cristià), Bequeteros (Capità Moro), Almogàvers (Abanderat Cristià) i Mudèjars (Abanderat Moro). Finalment és va traslladar en processó la imatge xicoteta de Sant Hipòlit Màrtir a la parròquia del Salvador, un acte que va culminar els Festes del 2019 encara que aquestes van acabar de forma oficial l'endemà amb la Missa Major en honor al patró de Cocentaina en el dia de la Seua Festivitat litúrgica.
 
Darrera actualització ( dimarts, 8 d'octubre de 2019 22:43 )
 

Sant Hipòlit va rebre l'homenatge de tota Cocentaina

Correu electrònic Imprimeix PDF
El diumenge 11 de agost Cocentaina va retre homenatge al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir, i la jornada va arrancar amb la celebració de la Segona Diana en la qual els més menuts van tenir un protagonisme destacat. Al migdia les filaes van cobrir carrera fins a l'església de Santa Maria i molts festers així com moltes festeres van realitzar la tradicional ofrena floral al màrtir a l'interior del temple. Així mateix els Càrrecs del 2019 es van concentrar a la Plaça del Pla i des d'allà van desfilar amb els seus boatos fins a la citada església de Santa Maria rebent gran quantitat d'ovacions i d'aplaudiments al seu pas pel Carrer Major. Ja a la parròquia es va oficiar la Missa Major en honor a Sant Hipòlit Màrtir, presidida per Mossén Rafael Cerdà Capuz, i concelebrada pels sacerdots i religiosos pertanyents a la Germandat Sacerdotal contestana. En acabar l'Eucaristia, els Càrrecs Festers van desfilar fins a la Plaça de l'Ajuntament i allí es van situar a les portes del Consistori sobre una estrada per rebre el pas de les festeres i del festers en el genuí acte de la Presentació d'Armes. L'activitat festiva va continuar després del merescut 'Vermut de Sant Hipòlit' amb la Processó General, un acte que va partir des de l'església de Santa Maria a les vuit de la vesprada. A la comitiva van participar les 16 filaes i els Càrrecs mentre que la imatge del patró, restaurada aquest any per Imma Ribelles, va ocupar una posició central seguida de la Relíquia. El clergat i la Corporació Municipal, amb l'alcaldessa Mireia Estepa al capdavant, va tancar aquesta Processó en honor a Sant Hipòlit Màrtir que va finalitzar en l'esmentada parròquia mentre es disparava una traca a l'entrada del Sant. Posteriorment, a l'interior, es va resar una oració i es va donar a besar la Relíquia a fidels així com devots.
 
Darrera actualització ( dimarts, 8 d'octubre de 2019 21:59 )
 
Pàgina 1 de 20
Se encuentra en: Inicio Noticias