Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Seccions Destacades

Les nostres Filaes
Tota la informació sobre les nostres filaes, vestits, música, curiositats... 

      
La Federació Junta de Festes també està a Facebook 
 
 
Totes les galeries de fotos d'actes i Filaes

Sample image

Convocat el I Certamen de Música Festera 'Vila de Cocentaina'

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina, amb la implicació de l'Ajuntament a través de les regidories de Cultura i Fira, han presentat la I edició del Certamen d'Interpretació de Música Festera 'Vila de Cocentaina'. La cita tindrà lloc l'1 de maig de 2019 en el Centre Cultural El Teular, a partir de les 19:00 h, i la mateixa compta amb el recolzament de la Universitat d'Alacant. L'artista contestà, Moisés Gil, és l'autor del trofeu d'aquest concurs que busca posar en valor el ric patrimoni musical que posseeix el nostre poble.

Consulta les bases del Certamen fent clic sobre el cartell

 

 

L'Alardo va posar fi a les Festes de Cocentaina del 2018

Les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina del 2018 van arribar al seu final el dilluns 13 d'agost coincidint amb la festivitat litúrgica de Sant Hipòlit Màrtir, un fet que va ocasionar que a les deu del matí es portara a terme una missa solemne en honor al sant patró a la parròquia de Santa Maria. La jornada va començar a trenc d'alba amb les Guerrilles a les faldes de la Serra de Mariola i va seguir després, a partir de les onze, amb l'Estafeta i la posterior Ambaixada Mora que fou declamada enguany per Rubén Vilanova Domínguez. La falta d'acord dialèctic va donar pas a la batalla d'arcabusseria i després d'aquesta els càrrecs festers van resoldre la guerra amb les armes blanques. Finalment l'emblema de la mitja lluna va acabar onejant dalt del Castell de Festes per a deixar patent el triomf de les forces mahometanes. A la vesprada, a partir de les sis i mitja, fou el torn de l'Estafeta i l'Ambaixada Cristiana; un acte que va protagonitzar David Pascual Bonet. De nou els arcabussos primer i les armes després; van servir per a rememorar la reconquesta cristiana que es va materialitzar amb l'alçament de la bandera de la creu en el castell. En total, segons va informar la Junta de Festes en els dies previs a la trilogia, es van cremar en l'Alardo d'aquest any més de 500 kilos de pólvora. A més durant les dues Ambaixades s'estrenaren les fanfàrries musicals creades pel compositor contestà José Francisco Molina Pérez i que serviran, a partir d'ara, per a acompanyar aquest acte fester. Els minuts finals de la trilogia festera van estar reservats per a l'acte d'Acció de Gràcies a Sant Hipòlit Màrtir i la Mare de Déu del Miracle en el Monestir de les Clarisses així com el posterior trasllat de la imatge xicoteta del patró a la parròquia del Salvador. Per últim assenyalar que es va produir també, abans de acomiadar les Festes, el traspàs de càrrecs, unes tasques que assumiran en 2019 les filaes Contestanos (Capità Cristià), Creuats (Abanderat Cristià), Bereberes 'Els Borts' (Capità Moro) i Manta Roja (Abanderat Moro).
 
 
 

Cocentaina va rendir culte al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir

El diumenge 12 d'agost Cocentaina va portar a terme el segon dia de la trilogia festera marcat per l'homenatge al que és patró de la Vila Comtal des de l'any 1600, Sant Hipòlit Màrtir. El dia central de les Festes de Moros i Cristians va començar amb la Segona Diana en la qual el protagonisme destacat el van tindre els més xicotets, vertader futur de la Festa contestana. A migdia s'efectuà l'Ofrena Floral a Sant Hipòlit seguida de la Missa Major en honor al patró que en aquest any fou oficiada pel sacerdot Ernesto Brotons. En finalitzar la mateixa, els càrrecs festers del 2018 desfilaren fins a les portes de l'Ajuntament per a situar-se sota una tarima i rebre després l'homenatge de totes les filaes de Cocentaina a través del singular acte de la Presentació d'Armes. En caure la nit, va partir des de la parròquia de Santa Maria la Solemne Processó en la qual la Relíquia del patró i la imatge de Sant Hipòlit van recórrer els carrers del nucli antic rebent l'afecte de contestans i visitants. L'acte religiós va finalitzar de nou al temple amb el llançament de salves d'arcabusseria. Per últim, dins de la mateixa església, es va donar a besar l'esmentada Relíquia del sant a fidels, festers i devots. 
 
 

Moros i Cristians entraren amb força a Cocentaina

Les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina del 2018 seguiren el dissabte 11 d'agost, festivitat de Santa Clara d'Assís, amb la celebració del primer dia de la trilogia festera. La jornada va arrancar a les sis i mitja del matí en la Plaça de la Vila amb la Santa Missa matinal en record dels festers difunts que fou oficiada pel titular de la parròquia del Salvador i Assessor Religiós de la Junta de Festes, Mossén Ramón Micó Colomer. Seguidament es va efectuar el res de l'Àngelus, es van alçar les banderes en la façana del Consistori i es va produïr l'arrancà de la tan esperada Primera Diana. A migdia, pels carrers del nucli antic, va tindre lloc l'Ambaixada del Contrabando protagonitzada un any mes per les filaes Contrabandistes i Maseros. Ja a les set de la vesprada, després d'una intensa tromba d'aigua que va refrescar l'ambient, va començar l'Entrada de Moros i Cristians. Les forces de la creu van estar encapçalades per Miguel Blasco Priego (Capità Cristià de la Filà Cavallers de Llúria) i van tindre en l'equador de la desfilada a Francisco Nadal Barrachina Cantó (Abanderat Cristià dels Maseros). En caure la nit els moros van prendre els carrers contestans amb Santiago Prats Castelló com a (Capitá dels Kabilenyos) mentre que Rafael Agulló Insa va posar el botó d'or a la comitiva amb el càrrec d' (Abanderat Moro) en representació de la Filà Muladís. Mes de 3.000 persones, entre festers i músics, van prendre part en les Entrades del 2018 en les que també les filaes Cavalleries Ministerial i Llana van traure al carrer unes esquadres especials amb motiu de la celebració del seu 150 aniversari. L'Entrada fou seguida per diversos mitjans de comunicació i va comptar amb l'assistència, entre altres autoritats; del Conseller d'Economia Sostenible (Rafael Climent), la Diputada Nacional del PSPV (Patricia Blanquer), el Director General de Vivenda de la Generalitat Valenciana (Rafael Briet) així com gran part dels alcaldes de les poblacions del Comtat i de l'Alcoià. Tots ells van estar acompanyats per l'alcaldessa (Mireia Estepa), la regidora de Festes (Susanna Reig) i el President de la Junta de Festes (Hipòlit Borràs). 
 
  
 
 
Se encuentra en: Inicio

Visita nuestro BLOG

Confessions of a Shopaholic
Visita nuestro Blog donde como usuario registrado podrás ver todas las publicaciones que hagamos y opinar sobre las fiestas de Moros y Cristianos.

Últimas Noticias

Noticias Populares