Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Seccions Destacades

Les nostres Filaes
Tota la informació sobre les nostres filaes, vestits, música, curiositats... 

      
La Federació Junta de Festes també està a Facebook 
 
 
Totes les galeries de fotos d'actes i Filaes

Sample image

Missa mensual en honor a Sant Hipòlit del mes de juliol

Aquest diumenge tindrà lloc la missa mensual en honor al nostre patró, Sant Hipòlit Màrtir. Serà a la parròquia de Santa Maria a partir de les 20 hores de la tarda i a intenció de les filaes Mudèjars i Cavallets
 

Presentats els Càrrecs Festers del 2017

El Pati d'Armes del Palau Comtal de Cocentaina va acollir a la nit d'ahir dissabte la presentació dels Càrrecs Festers de 2017 i el descobriment del cartell anunciador de les festes que el municipi dedicarà al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir, entre l'11 i el 14 d'agost. La gala va ser conduïda pel periodista contestà Gabriel Pascual i va començar amb les intervencions del president de la Federació Junta de Festes, Hipòlit Borràs. En les seves paraules va agrair el suport de tots els que l'han animat per estar al capdavant de l'entitat festera al mateix temps que va felicitar als quatre càrrecs d'aquest any així com a les festeres i als festers en general "vull agrair-vos l'esforç que feu tots els anys i animar-vos a fer més grans les nostres Festes, a estimar-les i respectar-les. Gaudiu-amb intensitat i traslladeu la vostra alegria a tots els veïns i les persones que ens visiten durant aquests dies ", va indicar.

 

A continuació es va descobrir el cartell anunciador de les pròximes festes, obra de Rosa Ribelles Albors, i que destaca per reproduir la figura del patró al costat del Castell, sobre un fons blanc, i amb elements de les quatre filaes que enguany ostenten els càrrecs de capitans i abanderats. També es va presentar oficialment al director de l'Himne, el músic i compositor alcoià Rafael Mullor Grau, que dirigirà el pròxim 11 d'agost el Visca la Festa (amb lletra de Gerard Mur i música de José Insa) davant els murs del Palau Comtal. A l'equador de la vetllada va arribar el moment de conèixer als quatre càrrecs d'aquest any que estaran representats per Christian Molines Castellà (abanderat moro de la Filà Llana), Sergio Navarro Cantó (abanderat cristià de la Filà Cavalleria Ministerial), Jaime Pérez Cardona (capità moro de la Filà Guàrdia Jalifiana - Sahorins) i Sergio Moncho Moya (capità cristià de la Filà gentils). Tots ells van rebre un detall de la Federació Junta de Festes com a record d'aquest acte i van ser testimonis de l'homenatge de la festa contestana.

 

La recta final de la Presentació de Càrrecs va comptar amb la intervenció del Diputat Autonòmic del PSPV - PSOE, Rafael Briet, qui en el seu paper de mantenidor va parlar de la seva experiència a la festa des de l'àmbit personal i des de la gestió política. Finalment l'alcaldessa, Mireia Estepa, va transmetre els seus millors desitjos per als càrrecs festers i va animar a tots a viure amb intensitat la trilogia festera en honor a Sant Hipòlit Màrtir que arrencarà en tot just quaranta dies.

 

La Publicació anuncia la Festa del 2017

La Publicació va anunciar el passat dissabte 24 de juny la imminent arribada de les festes de moros i cristians de Cocentaina en honor a Sant Hipòlit Màrtir que se celebraran entre el 11 i el 14 d'agost. El pregó fester va arrancar a les 19: 00h des de la Plaça de la Vila i abans de la desfilada el president de la Federació Junta de Festes, Hipòlit Borràs, va rebre el permís simbòlic de l'alcaldessa, Mireia Estepa, perquè l'entitat puga organitzar els festejos. A continuació es va interpretar l'Himne de Festes i seguidament arrancà La Publicació amb la participació de les dues bandes locals, l'Ateneu Musical i la Unió Musical Contestana. Per la seua banda la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet va obrir l'acte en què va destacar la presència dels representants adults i infantils de les 16 filaes contestanes.
 
Els primers a desfilar van ser els publicadors del bàndol cristià amb Maria del Mar Albadalejo de la Filà Gentils com a formadora i a ells els van seguir els del bàndol moro sota les ordres del formador de la Filà Guàrdia Jalifiana Sahorins, Franjo Reig. Després va ser el torn dels Publicadores Infantils i en aquest cas les forces de la creu van tenir a Marc Domínguez de formador (Filà Gentils) mentre que en les tropes mahometanas va assumir aquest paper Franjo Reig Seguí (Filà Guàrdia Jalifiana).
 
Després de 'La Arrenca' els Publicadores adults van discórrer pels principals carrers del Raval i la Vila per recórrer el mateix trajecte de la Primera Diana i els infantils es van dirigir al Monument de Sant Hipòlit ubicat a la Plaça Alcalde Reig per fer una ofrena floral. Sobre les vuit de la vesprada adults i infantils van confluir al Passeig del Comtat per desfilar conjuntament per la principal artèria del municipi. La jornada va finalitzar amb les primeres 'Voltetes' del calendari fester que van donar inici a partir de les 11 de la nit. 
 
 
 
 
 
 

Missa mensual en honor a Sant Hipòlit Màrtir del mes de juny

La parròquia de Santa Maria de Cocentaina acollirà aquest diumenge, a partir de les 20h, la celebració de la missa solemne en honor a Sant Hipòlit Màrtir corresponent al mes de juny. En aquesta ocasió serà a intenció de les filaes Muladís i Gentils
 
Se encuentra en: Inicio

Visita nuestro BLOG

Confessions of a Shopaholic
Visita nuestro Blog donde como usuario registrado podrás ver todas las publicaciones que hagamos y opinar sobre las fiestas de Moros y Cristianos.

Últimas Noticias

Noticias Populares