Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Seccions Destacades

Les nostres Filaes
Tota la informació sobre les nostres filaes, vestits, música, curiositats... 

      
La Federació Junta de Festes també està a Facebook 
 
 
Totes les galeries de fotos d'actes i Filaes

Sample image

Programa d'Actes de les Festes del 2018

Cocentaina celebrarà les Festes de Moros i Cristians del 2018 en honor al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir, del 10 al 13 d'agost. Els festejos començaran el divendres dia 10 amb la interpretació de l'Himne de Festes, dirigit per Ramón García i Soler, i la posterior Nit de l'Olla. El dissabte 11 serà l´Entrada de Moros i Cristians a partir de les 19:00h mentre que el diumenge 12 serà el torn de retre honors a Sant Hipòlit. Per últim, el dilluns 13 d'agost, acabaran les Festes de Moros i Cristians amb el dia de l'Alardo. La Federació Junta de Festes de Cocentaina ús transmet els millors desitjos de cara a la trilogia festera d' aquest any i convida a contestans i visitants a gaudir de les nostres Festes de Moros i Cristians. BONES FESTES I VISCA SANT HIPÒLIT. 
 
Consulta el Programa d'Actes punxant sobre la imatge del cartell 

 

 

Novena en honor a Sant Hipòlit Màrtir

Aquest dissabte 28 de juliol comença la Novena en honor a Sant Hipòlit Màrtir que se celebrarà fins al 5 d' agost en la parròquia de Santa Maria a partir de les 19:45h de la vesprada. El dijous 2 d'agost, amb motiu del Jubileu de la Porciúncula, el Novenari se celebrarà en el Convent dels Pares Franciscans. Ací podeu consultar les intencions de la Novena. 

 

La Revista de Festes 2018 ja és una realitat

El passat divendres 20 de juliol va tindre lloc en el Pati d'Armes del Palau Comtal de Cocentaina la Presentació de la Revista de les Festes de Moros i Cristians del 2018, un acte que va estar conduït per la periodista contestana Anna Cortés i Morant. En el transcurs del mateix Pablo León Vidal, membre de la Junta de Festes i encarregat de la Coordinació de la Revista, va desgranar tots els continguts que podrem trobar en l' edició d' aquest any. En la mateixa destaquen els habituals saludes institucionals, un apartat dedicat a la figura del patró Sant Hipòlit, el programa d'actes, una secció sobre la Festa contestana i la música festera així com nombroses col·laboracions literàries. Tot açò, es completa amb la informació respectiva a les Filaes, la Festa del 2018 i la relació final dels anunciants que fab possible que la Revista veja la llum un any més. En la presentació també es va descobrir la portada d' aquest document, el·laborada a partir d' una fotografía del fester de la Filà Kabilenyos Hipòlit Vidal Torregrosa i en la que es pot veure un muntatge que representa a un guerrer cristià donant gràcies a Sant Hipòlit Màrtir després d'haver vençut en la batalla als musulmans. Al fons destaca un dels emblemes del patrimoni contestà, el Castell de Penella
 
 
 
La vetllada va seguir amb la intervenció del Mantenidor de l'Acte, l'historiador Iván Carbonell Iglesias, el qual va recordar la seua vinculació amb la Festa al mateix temps que va elogiar la funció històrica i literària de la Revista de Festes. Per últim dirigiren unes paraules als assistents el President de la Junta de Festes, Hipòlit Borràs i Martínez, i l' alcaldessa de Cocentaina; Mireia Estepa Olcina.
 
 

Presentats els Càrrecs Festers del 2018

El Pati d' Armes del Palau Comtal de Cocentaina va acollir el passat dissabte 7 de juliol la Presentació dels Càrrecs Festers del 2018, una gala que va estar conduïda pel periodista i locutor de la Cadena Cope d' Alcoi Gabriel Pascual Borràs.  
 
L'acte va començar amb la intervenció del President de la Junta de Festes, Hipòlit Borràs, a través d' un parlament en el qual va expressar el seu agraïment als Càrrecs del 2017 i els millors desitjos per als Capitans i Abanderats del 2018. També va avançar alguns dels projectes que vol fer realitat l´entitat de cara als pròxims mesos com el Certamen d' Interpretació de Música Festera o l' edició d' un llibre sobre la història de les Festes de Moros i Cristians contestanes.  
 
La vetllada va seguir amb el descobriment del cartell anunciador de les Festes, una tasca que ha assumit aquest any l' artista local Pau Sellés i Alòs. L'obra destaca per representar els elements de la creu i la mitja lluna sobre un fons blanc al mateix temps que fa referència al paper important que desenvolupa la dona en les Festes de Cocentaina "la creu i la mitja lluna s' intercalen per a formar el símbol de Venus. Amb Açò vull deixar patent la plena integració de la dona en els Moros i Cristians de Cocentaina aixi com fer visible la lluita feminista cap a la igualtat de gènere i el rebuig a qualsevol tipus de masclisme que, igual que la societat, arrossega la Festa', va destacar l' autor. 
 
Seguidament es va anunciar oficialment que Ramón García i Soler serà el director de l' Himne de Festes el pròxim 10 d' agost en la Plaça del Pla davant els murs del Palau Comtal. El músic i compositor d' Adzeneta d' Albaida no va poder estar en l' acte per assumptes professionals i per aquest motiu es va llegir una carta en la qual va expressar el seu agraïment a la Junta de Festes per haver pensat en ell de cara a portar endavant aquesta tasca. Un dels moments culminants de la nit fou la Presentació dels Càrrecs, una responsabilitat que assumeixen enguany Miguel Blasco Priego (Capità Cristià de la Filà Cavallers de Llúria), Francisco Nadal Barrachina Cantó (Abanderat Cristià de la Filà Maseros), Santiago Prats Castelló (Capità Moro de la Filà Kabilenyos) i Rafael Agulló Insa (Abanderat Moro de la Filà Muladís). Tots ells van rebre un detall de mans del President de la Junta de Festes en record d' aquest acte. 

 

En la recta final d' aquesta vetllada va arribar el torn d' escoltar les paraules del Mantenidor de l'acte. En aquesta ocasió es va encarregar d' aquesta tasca el rector del Salvador i un dels Assessors Religiosos de la Junta de Festes, Mossén Ramón Micó Colomer. En el seu discurs, que va destacar per l' emotivitat, va tindre paraules de felicitació per als quatre càrrecs i també va elogiar la música festera de la Vila Comtal, els diferents actes de la trilogía i la figura del patró. Les seues paraules, que foren rebudes amb una gran ovació en el Pati del Palau i que inclús provocaren que el públic es posara en peu al final, van fer també referència a la citada parròquia del Salvador de la que Mossén Ramón Micó Colomer és titular des de l' any 2008. 
 
La Presentació de Càrrecs va acabar amb les paraules de l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa Olcina, i amb la interpretació de l' Himne de Festes; una peça que fou cantada per tots els assistents. 
 
Se encuentra en: Inicio

Visita nuestro BLOG

Confessions of a Shopaholic
Visita nuestro Blog donde como usuario registrado podrás ver todas las publicaciones que hagamos y opinar sobre las fiestas de Moros y Cristianos.

Últimas Noticias

Noticias Populares