Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Seccions Destacades

Les nostres Filaes
Tota la informació sobre les nostres filaes, vestits, música, curiositats... 

      
La Federació Junta de Festes també està a Facebook 
 
 
Totes les galeries de fotos d'actes i Filaes

Sample image

Actes per a commemorar l'Elecció i Proclamació de Sant Hipòlit

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina ha organitzat nombrosos actes per commemorar el 419 aniversari de l'Elecció i Proclamació de Sant Hipòlit Màrtir com a patró del municipi. Punxant en la imatge podeu consultar la programació prevista per a tot aquest mes de maig
 
 

La Primitiva d'Albaida guanya el I Certamen de Música Festera de Cocentaina

Cocentaina va celebrar el passat dimecres 1 de maig el seu I Certamen d'Interpretació de Música Festera, un esdeveniment organitzat per la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians que va comptar amb el suport de l'Ajuntament de la Vila Comtal així com de la Universitat d'Alacant. La cita musical es va dur a terme al Centre Cultural El Teular i fins al mateix van arribar les tres bandes participants en una cercavila que va començar a la plaça del Pla; lloc en el qual van ser rebudes la Unió Musical de Bocairent, l'Associació Musical 'L' Avanç 'del Campello i el Cercle Musical Primitiva d'Albaida. El mateix Certamen va estar conduït per Octavio Hernández Bolín i després d'unes llargues deliberacions; el jurat va decidir atorgar el tercer premi de mil euros a l'Associació Musical de Bocairent així com el segon, amb una quantia econòmica de dos mil euros; a l'Associació Musical l'Avanç del Campello. Finalment el primer, de 3.500 euros més trofeu dissenyat per Moisés Gil; va anar a parar al Cercle Musical Primitiva d'Albaida "estem molt contents per haver guanyat el primer Certamen de Música Festera i aquest guardó és un reconeixement a l'esforç realitzat per tots els músics de la nostra banda", va apuntar el director d'aquesta última; Edmundo Vidal després de concloure l'acte. Indicar que totes les formacions musicals van interpretar un pasdoble d'autor contestà, una marxa mora de lliure elecció i la marxa cristiana obligada, titulada Millennium, i que va crear per a l'ocasió Josep Robert Sellés i Camps a partir de la música de l'Himne de l'IV Centenari de l'elecció de Sant Hipòlit com a patró de Cocentaina i de la qual el compositor és l'autor. Recordar que el jurat va estar format per Rafael Mullor Grau, Ramon Garcia i Soler i Josep Robert Sellés i Camps; i mentre aquest deliberava va actuar l'Orquestra de Pols i Plectre La Paloma oferint una selecció de peces de música festera d'autors contestans que van fer les delícies del nombrós públic que va omplir completament El Teular durant aquest Certamen.
 
 
 

Cocentaina celebra el seu I Certamen de Música Festera

Cocentaina celebra aquest 1 de maig el seu I Certamen d'Interpretació de Música Festera, una cita organitzada per la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de la Vila Comtal i que compta amb el suport de l'Ajuntament del municipi, a través de la regidoria de Fira; i la Universitat d'Alacant. En aquesta primera edició del concurs prendran part L'Associació Musical 'L'Avanç del Campello', El Cercle Musical Primitiva d'Albaida 'El Gamell' i La Unió Musical de Bocairent. L'esdeveniment estarà presentat per Octavio Hernández Bolín i mentre delibere el jurat actuarà l'Orquestra de Pols i Plectre La Paloma. Respecte al programa, cal esmentar que les esmentades bandes interpretaran un pasdoble de presentació no puntuable i d'autor contestà, una marxa mora de lliure elecció i la marxa cristiana obligada composta per a l'ocasió per Josep Robert Sellés i Camps que rep per títol 'Millennium'. Les tres societats optaran a un primer premi de 3.500 euros més trofeu dissenyat per l'escultor local Moisés Gil, un segon premi de 2.000 euros i un tercer premi de 1.000 euros. Així mateix totes elles obtindran un diploma acreditatiu. El I Certamen de Música Festera, el cartell ha creat Toni Domínguez, es podrà seguir en directe a partir de les set de la vesprada a través de les ones de Ràdio Cocentaina, La Veu del Comtat així com pel portal web de la mateixa emissora: www.radiococentaina.com. També es podrà visualitzar en streaming des del canal de YouTube de la Junta de Festes i des del perfil oficial que té la institució a la xarxa social Facebook.
 
Consulta ací el programa del Certamen 
 
 
 

Missa mensual en honor a Sant Hipòlit Màrtir

Aquest diumenge 10 de març celebrarem la Missa Mensual en honor al nostre patró, Sant Hipòlit Màrtir, a la parròquia de Santa Maria. Serà a partir de les set i mitja de la vesprada i a intenció de les Filaes Maseros i Llana.
 
Se encuentra en: Inicio

Visita nuestro BLOG

Confessions of a Shopaholic
Visita nuestro Blog donde como usuario registrado podrás ver todas las publicaciones que hagamos y opinar sobre las fiestas de Moros y Cristianos.

Últimas Noticias

Noticias Populares