Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Seccions Destacades

Les nostres Filaes
Tota la informació sobre les nostres filaes, vestits, música, curiositats... 

      
La Federació Junta de Festes també està a Facebook 
 
 
Totes les galeries de fotos d'actes i Filaes

Sample image

L'Alardo va acomiadar les festes de 2017

Les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina de 2017 van culminar el dilluns 14 d'agost amb el dia de l'Alardo, una jornada que va començar a trenc d'alba amb les guerrilles als peus de la Serra de Mariola. En aquest últim dia de Festes van destacar les Ambaixades Mora i Cristiana, el text en valencià és original d'Iván Carbonell Iglesias, i que van ser declamades als peus del Castell per Antonio Flores Barrull i David Pascual Bonet. A més al matí es va recrear la crema de Cocentaina a les mans dels sarraïns l'any 1.304 i que va servir perquè els contestans siguen coneguts en el territori valencià amb el sobrenom de 'Socarrats'. Al migdia els festers de les filaes Cavalleria Ministerial i Bequeteros van protagonitzar 'L'Ambaixada de les Tomaques' al solar situat a l'esquena del col·legi públic Sant Joan Bosco. Els festers contestans, tot i les exigències de l'actual normativa sobre l'ús d'explosius i armes d'avantcàrrega, van cremar més de quatre-cents quilos de pólvora en un Alardo que va tornar a ser apoteòsic. Els festejos van culminar en el Monestir de les Clarisses amb l'acte d'Acció de Gràcies a Sant Hipòlit Màrtir ia la Mare de Déu del Miracle així com el traspàs de càrrecs, una tasca que en 2018 recaurà en les filaes Cavallers de Llúria i Maseros (Capità i Abanderat Cristià) així com kabileños i Muladís (Capità i Abanderat Moro). El trasllat de Sant Hipòlit El Xicotet o de la Manta Roja a la parròquia del Salvador va posar el punt final a aquestes espectaculars Festes de Moros i Cristians.
 
 
 
 

Sant Hipòlit va rebre l'homenatge de tota Cocentaina

El diumenge 13 d'agost, coincidint enguany amb la celebració de la festa litúrgica de Sant Hipòlit Màrtir, Cocentaina va retre homenatge a qui és el seu patró des de l'any 1600. La jornada va començar a les set i mitja del matí amb la Segona Diana a la qual els més menuts van tornar a tenir tot el protagonisme. Després d'un merescut esmorzar, l'activitat festera es va traslladar als carrers del nucli antic del nostre poble els quals, van ser testimoni un any més de l'ofrena floral a Sant Hipòlit. En aquesta ocasió les filaes van aportar, al costat de les flors, cistelles amb aliments no peribles així com productes d'higiene i neteja personal que van ser lliurats a Càritas Interparroquial. A continuació es va celebrar la missa major a l'església de Santa Maria, oficiada enguany per Fra José Manuel Sanchis, i en finalitzar la mateixa els càrrecs festers van rebre el reconeixement de la festa i de tota Cocentaina en el singular i únic acte de la Presentació d'Armes que va tenir lloc a les portes del consistori. Ja a la vesprada, a les 20:15 hores, va començar des de l'esmentat temple la solemne processó amb la imatge de Sant Hipòlit i la seua Relíquia portades pels festers de les quatre filaes càrrecs del 2017. Aquesta va finalitzar cap a les deu del nit amb un dispar d´ arcabusseria a la plaça de l'església mentre a l'interior de Santa Maria es va donar a besar la Relíquia a nombrosos fidels i devots. La Retreta, que aquest any va ser voluntària per a les filaes, va culminar l'intens dia de Sant Hipòlit Màrtir.
 
 
 

Cocentaina va viure una gran Entrada de Moros i Cristians

Les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina del 2017 van continuar el dissabte 12 d'agost amb el dia de les Entrades, una jornada que va començar a dos quarts del matí a la Plaça de la Vila amb la Santa Missa Matinal a intenció dels festers difunts. A les set en punt, després del Rés de l'Àngelus i la hissada de les banderes de l'Ajuntament, va començar la Primera Diana i la música festera va envair els carrers de la Vila i el Raval així com el Passeig del Comtat. Al migdia les filaes Maseros i Contrabandistes van protagonitzar la clàssica 'Ambaixada del Contrabando', un acte que va ser seguit per nombrós públic des del nucli antic contestà. Ja a la tarda, recuperant l'horari de les set en punt, va donar començament l'Entrada dels bàndols de la creu i de la mitja lluna en què van destacar els boatos, acompanyaments i esquadres de negres que van presentar els quatre càrrecs d'aquest any: Sergio Moncho Moya (Capità Cristià de la Filà Gentils), Sergio Navarro Cantó (Abanderat Cristià Filà Cavalleria Ministerial), Jaime Pérez Cardona (Capità Moro de la Filà Guàrdia Jalifiana 'Sahorins') i Christian Molines Castellà (Abanderat Moro de la Filà Llana) . En la desfilada, en què van participar més de tres mil persones entre festers i músics, va incloure també les esquadres especials que van treure al carrer les filaes Bequeteros i Mudèjars per celebrar el seu 75 aniversari. L'Entrada del 2017, entre altres autoritats, va ser presidida pels consellers de la Generalitat Valenciana Vicent Soler (Hisenda) i Rafael Climent (Economia), Patricia Blanquer (Diputada Nacional del PSOE), Rafael Briet (Diputat Autonòmic del PSPV) i Mireia Estepa (Alcaldessa de Cocentaina). De la mateixa manera es van donar cita a l'acte alcaldes així com regidors d'altres poblacions del Comtat i de l'Alcoià com Alcoi, Muro, Banyeres de Mariola, Alfafara, Benilloba, l'Orxa o Agres.
 
 
 
 
 

Rafael Mullor Grau va dirigir amb emoció l'Himne de Festes

L´11 d'agost Cocentaina va iniciar les seues Festes de Moros i Cristians del 2017 en honor a Sant Hipòlit Màrtir. Els històrics murs del Palau Comtal van ser testimonis de la interpretació de l'Himne de Festes, una peça la lletra és del poeta contestà Gerard Mur i a la qual el compositor José Insa Martínez li va posar música fa gairebé quaranta anys. La interpretació de l'esmentat Himne va anar a càrrec aquest any de l'Ateneu Musical de Cocentaina, la Colla Mal Passet i les bandes de les quatre filaes de càrrec: Deliri de Gorga (Filà Gentils), Unió Musical Santa Bàrbara de Bolbaite (Filà Cavalleria Ministerial), 'Mestre Orts 'de Gaianes (Filà Guàrdia Jalifiana) i Unió Musical de Llutxent (Filà Llana). A més el compositor i músic alcoià Rafael Mullor Grau va ser l'encarregat de dirigir un 'Visca la Festa' que va sonar amb força a El Pla i que va ser corejat amb intensitat pels festers i el públic que assistia impacient a aquest primer acte de la trilogia festera contestana. Una sonora traca al costat del castell de festes, va posar el punt final a l'acte i va donar pas a la clàssica Nit de l'Olla.
 
 
 
Se encuentra en: Inicio

Visita nuestro BLOG

Confessions of a Shopaholic
Visita nuestro Blog donde como usuario registrado podrás ver todas las publicaciones que hagamos y opinar sobre las fiestas de Moros y Cristianos.

Últimas Noticias

Noticias Populares