Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Seccions Destacades

Les nostres Filaes
Tota la informació sobre les nostres filaes, vestits, música, curiositats... 

      
La Federació Junta de Festes també està a Facebook 
 
 
Totes les galeries de fotos d'actes i Filaes

Sample image

Missa mensual en honor a Sant Hipòlit Màrtir

Aquest diumenge 14 de gener a partir de les 19: 30 h se celebrarà la missa mensual en honor al nostre patró, Sant Hipòlit Màrtir. Serà a partir de les 19: 30 h a la parròquia de Santa Maria. L'eucaristia serà a intenció de les filaes Creuats i Berbers 'Els Borts'

 

Bon Nadal i Felic Any Nou 2018

Des de la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina us desitgem a tots BON NADAL i un excel·lent any fester 2018. Que l´alegría d´aquests dies perdure ara i sempre. Bones Festes !!! 
 
 
 

Missa mensual en honor a Sant Hipòlit Màrtir

Aquest diumenge 10 de desembre es durà a terme la missa mensual en honor al nostre patró, Sant Hipòlit Màrtir, a partir de les 19:30h de la vesprada a la parròquia de Santa María. Aquesta serà a intenció dels festers difunts de les filaes Bequeteros i Contrabandistes.

 

Cocentaina celebra la tradicional 'Olleta de la Puríssima'

Els festers de les setze filaes de Cocentaina celebraran en la nit d'aquest dijous 7 de desembre la tradicional 'Olleta de la Puríssima' que servirà per posar el punt i final al calendari fester del present any 2017. L'acte està molt arrelat a l'àmbit de les Festes de Moros i Cristians de la nostra població i el seu origen es remunta en el temps encara que alguns historiadors, el vinculen a quan els festers aprofitaven antany la vespra del dia festiu de la Immaculada Concepció per tornar a reunir-se després de la trilogia del mes d'agost.

L´ 'Olleta de la Puríssima' es celebra amb caràcter intern a les seus de cadascuna de les filaes, sense eixir a desfilar posteriorment en 'Voltetes', i consisteix en un sopar de germanor en el qual no falta el típic plat de olleta contestana. A més la música festera amenitza la vetllada ja que es desplacen fins a Cocentaina les bandes que solen acompanyar en festes a les diferents formacions mores i cristianes. La jornada suposa també un punt de trobada entre tots els festers ja que molts contestans que resideixen fora tornen fins al poble per gaudir d'aquest acte aprofitant el pont festiu de la Immaculada. Indicar també que l 'Olleta de la Puríssima' s'estén a tota Cocentaina ja que són moltes les famílies o el grups d'amics que cuinen a casa aquest plat tan típic per a sopar durant la nit del dia 7 de desembre "el més important és mantenir viva aquesta tradició tan nostra i sobre tot que els festers gaudeixin d'aquest dia tan especial que amb tanta il·lusió esperem molts per tornar a retrobar-nos en la filà", explica el president de la Federació Junta de Festes, Hipòlit Borràs Martínez.

Indicar que després de l 'Olleta de la Puríssima' el proper diumenge 10 de desembre es celebrarà a la parròquia de Santa Maria a partir de les set i mitja de la vesprada la missa mensual en honor al patró, Sant Hipòlit Màrtir, que en aquesta ocasió serà a intenció dels festers difunts de les filaes Bequeteros i Contrabandistes.

 

 
Se encuentra en: Inicio

Visita nuestro BLOG

Confessions of a Shopaholic
Visita nuestro Blog donde como usuario registrado podrás ver todas las publicaciones que hagamos y opinar sobre las fiestas de Moros y Cristianos.

Últimas Noticias

Noticias Populares