Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Seccions Destacades

Les nostres Filaes
Tota la informació sobre les nostres filaes, vestits, música, curiositats... 

      
La Federació Junta de Festes també està a Facebook 
 
 
Totes les galeries de fotos d'actes i Filaes

Sample image

Programa d'actes per conmemorar el 7 de maig

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina ha organitzat diferents actes per conemmorar el 7 de maig, día en qué celebrarem el 418 aniversari de l'elecció i proclamació de Sant Hipòlit Màrtir com a patró del nostre poble.
 
Ací els pots consultar
 
 

 

Missa mensual en honor a Sant Hipòlit Màrtir

Aquest diumenge celebrarem la Missa Mensual en honor al patró , Sant Hipòlit Màrtir. Serà a partir de les 19:30h en la parròquia de Santa María de Cocentaina i en aquesta ocasió s'oficiarà a intenció dels festers difunts de la Filà Mudéjars i la Filà Cavalleria Ministerial 

 

Calendari Fester 2018

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina ja ha perfilat el calendari fester d'aquest any 2018. Les activitats començaran al maig, amb motiu del 418 aniversari de l'elecció i proclamació de Sant Hipòlit Màrtir com a patró, i seguiran en els mesos de juny i juliol amb els actes previs a les Festes entre els quals destaquen la Publicació (30 de juny), la Presentació de Càrrecs (7 de juliol) i la Presentació de la Revista de Festes (20 de juliol). La trilogia en honor a Sant Hipòlit tindrà lloc entre el 10 i el 13 d'agost mentre que a l'octubre s'han previst les visites a les filaes que exerceixen els càrrecs festers aquest any. Finalment el 7 de desembre es posarà fi al calendari fester amb la clàssica 'Olleta de la Puríssima'.

Ací pots consultar el calendari

 

Nou reconeixement de Costa Blanca per les Festes de Cocentaina

Cocentaina va rebre el dimecres 21 de març dos guardons al marc de la I Gala de les Festes de la Província d'Alacant, organitzada pel Patronat Costa Blanca, i que és va emmarcar sota el títol de '+ Festa, + Promoció'. A l'acte van acudir l'alcaldessa del municipi, Mireia Estepa, i la regidora de Fira, Mariona Carbonell, per tal de rebre aquests reconeixements que l'esmentat Patronat Provincial de Turisme ha Lliurat per primera vegada en aquest any 2018. Pel que fa a Cocentaina cal destacar que s'han premiat dues de les Festes locals que posseeixen la distinció d'Interès Turístic Nacional. És tracta de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir, que es celebren cada segon cap de setmana del mes d'agost, i la Fira de Tots Sants l'origen és remunta al 1346 i un certamen que a la seua última edició de 2017 va rebre a més de mig milio de Visitants.
 
 
La mateixa alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha mostrat el seu agraiment a Costa Blanca per fer el lliurament d'aquesta distinció a dues de les Festes contestanes que compten amb major projecció a l'àmbit nacional "aquests guardons van dedicats a totes les persones que estan implicades, de manera directa o indirecta, en impulsar les nostres tradicions, mantenir-les vives i fer-les cada mes grans. Des del Govern Local Seguirem Treballant per fomentar el turisme i totes les nostres Festes perque posen en valor la nostra identitat com a contestans al mateix emps que contribueixen a dinamitzar l'economia local ", ha manifestat. 
 
Aquesta gala, celebrada a l'ADDA, se suma a altres iniciatives de difusió turística que impulsa Costa Blanca com la Gran Desfilada Provincial de Festes que es va celebrar el 20 de gener passat pels carrers del Centre de Madrid, amb motiu de Fitur, i en el que Cocentaina va estar representada per la Filà Bequeteros. Recordar que també a la Fira Internacional de Turisme es van donar a conéixer alguns dels detalls de la propera Fira de Tots Sants que se celebrarà entre l'1 i el 4 de novembre. 
 
Se encuentra en: Inicio

Visita nuestro BLOG

Confessions of a Shopaholic
Visita nuestro Blog donde como usuario registrado podrás ver todas las publicaciones que hagamos y opinar sobre las fiestas de Moros y Cristianos.

Últimas Noticias

Noticias Populares